Първа партньорска среща в Мурсия

На 01.03.2012 г. в град Мурсия, Испания, се проведе първата партньорска среща по проект MOBISEC. На срещата присъстваха партньорите от Олдъм и Черноморската Регионална Агенция за Управление на Енергията - Варна.

Началото на проекта бе открито официално от кмета на Мурсия - Мигел Анхел Камара, който поздрави участниците и изрази надежда след края на проекта трите града да имат по-иновативни и модерни решения в полза на устойчивия транспорт и безопасността на велосипедистите и пешеходците.

Координаторът на проекта - Фернандо Санчес (мениджър проекти, Отдел "Европейски проекти") представи проекта пред широката общественост, а заместник кмета по Трафик и Транспорт - Хавиер Иниеста представи текущи и бъдещи проекти на общината в сферата на устойчивата мобилност.

В официалната част участваха още Мерседес Ернандес - Началник отдел "Европейски проекти", Пабло Марин - Началник отдел "Трафик", Мария Круз Ферейра - Директор на Местна Енергийна Агенция - Мурсия (МЕАМ), Едуардо Сан Николас - Инженер в МЕАМ и Антонио Скала - отговорник за проекта, Отдел "Чист транспорт и устойчива мобилност" при Европейската Комисия.

След приключване на официалната част, партньорската среща продължи с работно обсъждане на бъдещите проектни дейности, задълженията и отговорностите на партньорите и набелязване на предстоящите задачи.

Събития

 • Велофест 2012

  Велофест 2012
  Двудневен празник за всички които обичат велосипедите и природата
  26.10.2015
 • Велофест 2013

  Велофест 2013
  Празник за всички, които обичат велосипедите...
  25.04.2013

Европейска комисия

"Този проект се изпълнява с финансовата подкрепа на Главна дирекция "Мобилност и транспорт" към ЕК