Откриват се покритите велопаркинги

Община Варна и Черноморската Регионална Агенция за Управление на Енергията имат удоволствието да поканят всички любители на велосипедите и здравословното и екологосъобразно придвижване в града на официалното откриване на покритите велопаркинги!

Събитието ще се проведе на  21.12.2015 г. от 16:30 ч. на велопаркинг „Плувен басейн Приморски“. Заповядайте на откриването, където ще можете да участвате в демонстрация по използването им и да се снабдите с чипове за достъп!

В началото на месец декември 2015 г. бе завършено изграждането на всички 10 закрити велосипедни паркинга по проект MOBISEC. Те са електрифицирани, осветени и снабдени с електронен код за достъп. На четири от тях са инсталирани фотоволтаични панели, захранващи велосипедните клетки с електричество. С цел постигане на по-висока сигурност за велосипедите, всеки от паркингите е оборудван с камери за видеонаблюдение. Предстои допълнително монтиране на комплекти за малки ремонти, както и осигуряване на безплатен интернет. Всеки паркинг е снабден с указателна табела и ръководство за използване на съоръжението.

Услугата за съхраняване на велосипедите е с цел комбинирано използване на велосипеден и обществен транспорт.

След 21.12.2015 г. чипове безплатно ще може да се получават от Веломагазин "УСТРЕМ" на ул. "Райно Попович" 6 и Общински информационен център – Варна (козирката) след подписване на договор за ползване.
УСЛУГАТА И ПОЛЗВАНЕТО СА БЕЗПЛАТНИ!


Събития

 • Велофест 2012

  Велофест 2012
  Двудневен празник за всички които обичат велосипедите и природата
  26.10.2015
 • Велофест 2013

  Велофест 2013
  Празник за всички, които обичат велосипедите...
  25.04.2013

Европейска комисия

"Този проект се изпълнява с финансовата подкрепа на Главна дирекция "Мобилност и транспорт" към ЕК