За туристи

Гостите на град Варна, които имат желание да го разгледат с велосипед могат да използват картата от приложението към сайта.  

Освен, че ще се ориентирате как може да стигнете безопасно пеш или с велосипед до най-интересните места в града, ще научите и как да преживеете 100 години в 60 минути, благодарение на съставения специален туристически маршрут от 10 забелжителности в град Варна. Те са достъпни както пеш, така и с велосипед, като маршрутите са указани на картата.  

На картата е отбелязано местоположението на голяма част от велосипедните стойки, където може да се остави велосипед, както и закритите велосипедни паркинги, построени в рамките на проект "MOBISEC". В различен цвят са обозначени и новите велостоянки, които Община Варна изгражда по проект "Интегриран градски транспорт". 

Използването на закритите паркинги е безплатно. Те са снабдени с осветление, стенд за "първа помощ" на велосипеда, стойки за 20 велосипеда и видеонаблюдение. На четири от тях има инсталирани фотоволтаични панели, които захранват съоръженията със слънчева енергия. 

Очаквайте скоро подробна информация за това как може да се снабдите с жетон за велосипедна клетка.

 

Европейска комисия

"Този проект се изпълнява с финансовата подкрепа на Главна дирекция "Мобилност и транспорт" към ЕК