За велосипедисти

За улеснение на всички любители на велосипедите, и на тези, които предпочитат да се придвижват из града екологично и евтино, екипът на Черноморската Регионална Агенция за Управление на Енергията с активното участие на велклуб "Устрем" и експерти от община Варна изготви допълнителни и относително безопасни маршрути. Те могат да се използват в допълнение на изграждащите се в момента велосипедни трасета и алеи.

Картата на маршрутите е поместена в специалното приложение към този сайт. Там ще можете също да изобразите своите предложения за маршрути, както и да оставяте съобщения, бележки. Приложението дава възможност за интерактивни дискусии на определени точки и обсъждане на конкретни теми и проблеми. 

В момента приложението се обновява и до 24.12.2015 г. ще позволи на потребителите да избират велосипеден и комбиниран (велосипед и автобус) маршрут по зададени критерии (напр. най-бърз, най-безопасен). Сайтът ще дава информация и за приблизителното време, което ще бъде необходимо да се придвижите по желания маршрут между определените от вас изходна и крайна позиция.

Запознайте се подробно и участвайте активно в превръщането на нашият град във велосипедна Варна!

На картата отбелязахме местоположението на голяма част от велосипедните стойки, където може да се остави велосипед. Всеки от вас може да допълни информацията по картата с нови места с нови стойки или велопаркинги, като остави и допълнителна информация за заключване, охрана, осветление и т.н.

В зелено са отбелязани местоположенията на закритите велопаркинги, изградени по проект „MOBISEC”.

Те вече имат изградена система за сигурност – видеонаблюдение и контрол на достъп. Предстои свързване с Общинска полиция. Във всеки от тях ще намерите табела с указания за използването на велопаркинга, както и карта на района с останалите закрити паркинги.

Чипове за достъп да бъдат разпространявани от велосипедните магазини и общински информационен център – Козирката. В същите обекти ще намерите и брошури с указания, карти и друга полезна информация.

Европейска комисия

"Този проект се изпълнява с финансовата подкрепа на Главна дирекция "Мобилност и транспорт" към ЕК